1
Брашното се пресява и се размесва със солта. Прави се кладенче, в което се сипват маята, разтворена в малко хладка вода със захарта, и олиото. При непрекъснато бъркане се добавя още хладка вода до получаване на средно меко тесто. То се оставя на топло, покрито с кърпа. След около 30 мин се премесва. След като втаса още веднъж, се премесва отново и се разделя на две различни по големина части. От тях се разточват две кори, като по-голямата трябва да е с диаметър 5-6 см по-голям от този на тавата, такаче да покрие плътно дъното и стените на тавата. В нея се слага плънката, която НЕ ТРЯБВА да бъде гореща. Отгоре се слага другата кора, защипва се за долната, надупчва се с вилица и се оставя за около 20 мин да престои. Слага се във фурна загрятадо 160 градуса и се пече докато придобие златисто-кафяв цвят. Изважда се от фурната и се поръсва с масло или вода и се покрива с кърпа. Сервира се изстинал.
Плънката се приготвя като поотделно се сварят рибата и ориза. Рибата се нарязва на малки парченца. Лукът се запържва с малко олио, къри или джинджифил и черен пипер. Добавя се брашното и се разрежда с бульон от рибата, докато стане гъст сос, който се смесва с рибата и ориза. За любителите на пилешко пирогът се прави по същия начин.