Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пирог с риба (пиле)

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:руска кухня, ОНД
Кулинар:
Рейтинг: 3.3
(базиран на 3 отзива)
време
80 мин.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Брашното се пресява и се размесва със солта. Прави се кладенче, в което се сипват маята, разтворена в малко хладка вода със захарта, и олиото. При непрекъснато бъркане се добавя още хладка вода до получаване на средно меко тесто. То се оставя на топло, покрито с кърпа. След около 30 мин се премесва. След като втаса още веднъж, се премесва отново и се разделя на две различни по големина части. От тях се разточват две кори, като по-голямата трябва да е с диаметър 5-6 см по-голям от този на тавата, такаче да покрие плътно дъното и стените на тавата. В нея се слага плънката, която НЕ ТРЯБВА да бъде гореща. Отгоре се слага другата кора, защипва се за долната, надупчва се с вилица и се оставя за около 20 мин да престои. Слага се във фурна загрятадо 160 градуса и се пече докато придобие златисто-кафяв цвят. Изважда се от фурната и се поръсва с масло или вода и се покрива с кърпа. Сервира се изстинал. Плънката се приготвя като поотделно се сварят рибата и ориза. Рибата се нарязва на малки парченца. Лукът се запържва с малко олио, къри или джинджифил и черен пипер. Добавя се брашното и се разрежда с бульон от рибата, докато стане гъст сос, който се смесва с рибата и ориза. За любителите на пилешко пирогът се прави по същия начин.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...