Пържен бифтек с яйце
Необходими продукти
- • 600-700 г говежда кайма
- • 2 глави лук
- • 6 бр. яйца
- • 2 с.л. галета или грис
- • сол
- • черен пипер
- • настъргано индийско орехче
- • магданоз
- • брашно
- • мазнина за пържене
Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се изпържва с щипка сол в 1 с.л. мазнина. Топъл се прибавя към каймата заедно с подправките, галетата, 2 бр. яйца и сол. Каймата се омесва много добре и след като отлежи 30 минути - 1 час, от нея се оформят 4 бифтека (големи кюфтета). Във всеки бифтек се прави вдлъбнатина с помощта на черпак. Овалват се в брашно. Изпържват се в много гореща мазнина и се нареждат в намазана с мазнина малка тавичка, като във вдлъбнатините се чуква от ниско по едно яйце. Бифтеците се пекат в силно загрята фурна 7-8 минути, докато се стегне белтъкът на яйцата.
Рецептата е добавена на 28 Февруари 2008 г.
Източник: "Аламинути", София Смолницка, 1988 г
Източник: "Аламинути", София Смолницка, 1988 г
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.