Котлет по Киевски
Рейтинг: Сложност: Любима на 34 готвача |
Снимката е добавена от bubi
Необходими продукти
- • 800 г пилешко филе
- • 100 г масло
- • 40 г галета или 80 г хляб (2 филии)
- • 2 бр. яйца
- • сол
- • мазнина за пържене
Начин на приготвяне
Отстранява се кожата от филето, разделя се на парчета и те се начукват, така че да се получат с равномерна дебелина. Посоляват се със сол и черен пипер. В средата на всяко парче филе се поставя студена бучка масло и филето се завива на руло. Котлетът се панира като се овалва последователно в брашното, разбитите яйца, галета (готова или приготвена от филиите хляб), отново се потапя в разбитите яйца и се пържи в сгорещена мазнина.
Рецептата е добавена от bubi на 14 Декември 2007 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 1 sbt03 | Още по-вкусно става като в маслото се сложи магданоз, кашкавал и гъби. Киевският котлет може да се поднесе върху канапе от пържена филийка, но не съм го пробвала този вариант Много хубава рецепта! | 26 Юли 2011 |
снимки от bubi [Автор на рецептата] |
14 Дек 2007 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.