Котлет по Киевски
Рейтинг: 9
Сложност: Средна
Любима на 34 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от bubi
Необходими продукти
  • • 800 г пилешко филе
  • • 100 г масло
  • • 40 г галета или 80 г хляб (2 филии)
  • • 2 бр. яйца
  • • сол
  • • мазнина за пържене
Начин на приготвяне
Отстранява се кожата от филето, разделя се на парчета и те се начукват, така че да се получат с равномерна дебелина. Посоляват се със сол и черен пипер. В средата на всяко парче филе се поставя студена бучка масло и филето се завива на руло. Котлетът се панира като се овалва последователно в брашното, разбитите яйца, галета (готова или приготвена от филиите хляб), отново се потапя в разбитите яйца и се пържи в сгорещена мазнина.
Рецептата е добавена от bubi на 14 Декември 2007 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 1
sbt03
магьосник в кухнята
Още по-вкусно става като в маслото се сложи магданоз, кашкавал и гъби. Киевският котлет може да се поднесе върху канапе от пържена филийка, но не съм го пробвала този вариант :) Много хубава рецепта! :)26 Юли 2011
снимки от
bubi
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1 14 Дек 2007

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.