Кокошка с бяло вино
Необходими продукти
  • • 800 г кокошка или пиле
  • • корени от магданоз
  • • лук
  • • целина
  • • гъби
  • • 80 мл бяло вино
  • • лимонов сок
  • • 2 с.л. брашно
  • • сол
  • • черен пипер
  • • магданоз
  • • масло или олио
Начин на приготвяне
Кокошката, почистена и измита, се слага в съд върху част от нарязаните ароматни корени. Прибавя се бульонът от сварените гъби, виното и сол. Останалата част от ароматните корени, целината и лукът, нарязани на ситно, се задушават в мазнината, поръсват се с препеченото брашно, черен пипер и лимонов сок и се прибавят към пилешкото. Всичко се задушава до омекване. Готовото пиле се нарязва на порции, залива се с прецедения сос и се гарнира с пържени картофи.

Рецептата е добавена от bubi на 14 Декември 2007 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.